Bakat bröd.

Hejsan förlåt att jag inte har bloggat i dag men jag har haft fullt upp. Jag tog ett bad på 2 timmar målade naglar fixade håret osv...

Har bakat börd i dag ( det lättaste) Perfekta sconesen ...
Skit goda tar ca 30min att göra och är så himmla goda.

Kom i håg om du bakar dom att man inte kan låta dom stå framme
för att dom blir jätte hårda! FRYS IN!

Recept-( Jag hade inga frön på mina)

Tillagningstid: ca 30 minuter ...
man kan ta 2 dl mjölk istället för 2 dl grädde.

Ingredienser
beräknat på cirka 30 bullar beroende på storlek
 
8 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 dl grädde, uteslut grädden genom att dubbla mjölken
hela linfrön
pumpafrön
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker så att det blir jämt fördelat. Fördela smöret jämt i mjölet. Använd gärna fingrarna. Det är viktigt att smöret är mjukt. Värm det gärna i mikrovågsugnen i några sekunder, men se till att det inte smälter.

Tillsätt mjölk och grädde. Rör ihop till en deg. Rulla till små bullar. Ha lite mjöl på händerna om det är för klibbigt. Rulla sconesen över lin- och pumpa frön. Det är viktigt att en färdig bulle rullas direkt i fröna, annars fastnar de inte.

Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i sexton minuter.

Servera tillsammans med en klick vispad crème fraîche och lemon curd.

Tips: Receptet är beräknat på fyra normalstora "sconeskakor" om du föredrar det framför mindre bullar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0